news

Naon tingkat oksigén SpO2 normal pikeun pasien COVID-19

Pikeun jalma normal,SpO2bakal ngahontal 98% ~ 100%.Pasién anu ngagaduhan inféksi coronavirus, sareng pikeun kasus anu hampang sareng sedeng, SpO2 tiasa henteu kapangaruhan sacara signifikan.

Pikeun penderita parna sareng gering kritis, aranjeunna sesah engapan, sareng jenuh oksigén tiasa turun.Dina kasus parna, gagal engapan malah bisa lumangsung, kalawanjenuh oksigénleuwih handap 90%.Analisis gas getih nunjukeun yen tekanan parsial oksigén gagal engapan bakal leuwih handap 60%.Pikeun hese dibenerkeun hypoxemia, intubasi endotracheal sareng ventilator invasif diperyogikeun pikeun ngabantosan engapan pikeun nyegah gangguan fungsi sistemik anu disababkeun ku konsentrasi oksigén rendah.

spo2 monitor

Mun sabar mangrupa penderita manula, atawa salawasna, aya kasakit saluran pernapasan kronis, kayaning kasakit pulmonal obstructive kronis, atawa fibrosis pulmonal, jenis ieu jenuh oksigén getih sabar pisan low di kali biasa, bisa jadi leuwih handap 90%, bahkan kirang toleran dina jangka panjang, kasus parah pasien sapertos inféksi coronavirus novel bakal ngalaman desaturasi gancang jenuh oksigén, anu langkung handap tina biasana.


waktos pos: Jun-21-2022