news

Naha tekanan getih béda nalika monitor tekanan darah éléktronik dina pangukuran kontinyu?

Pangukuran tekanan darah biasa sareng catetan rinci, sacara intuitif tiasa ngartos kaayaan kaséhatan.Monitor tekanan darah éléktronikpopuler pisan, seueur jalma anu resep mésér monitor tekanan darah sapertos kitu pikeun genah di bumi pikeun ngukur ku nyalira.Sababaraha urang nyandak tekanan getih terus-terusan, sarta manggihan yén nilai tekanan getih sababaraha pangukuran béda.Janten, naon bédana hasil tina sababaraha pangukuran padeukeut nganggo monitor tekanan darah éléktronik?

Yonkerperkenalan: Nalika bagian tina jalma ngalakukeun pangukuran sababaraha kali, aranjeunna mendakan yén hasilna henteu sami, janten aranjeunna ragu yén éta mangrupikeun masalah kualitas monitor tekanan darah.Kanyataanna, bakal aya sababaraha fluctuations dina tekanan getih diukur ku monitor tekanan getih, sabab tekanan getih henteu konstan sarta robah unggal waktu, jadi éta normal aya parobahan leutik sarta teu perlu salempang. ngeunaan aranjeunna.Fluktuasi anu ageung tina tekanan darah tiasa disababkeun ku alesan ieu.

1. Panangan teu siram ku jantung

Dina prosés ngukur tekanan darah, perhatian kudu dibayar ka sababaraha masalah sangkan hasilna leuwih akurat.Salaku conto, panangan anjeun dina posisi anu leres, dimana panangan anjeun badé ngukur tekanan darah kedah ditempatkeun dina tingkat jantung.Upami panangan henteu dina posisi anu leres, luhur teuing atanapi rendah teuing, nilai anu diukur sigana salah.

2, Pangukuran dina wanda teu stabil

Upami pangukuran henteu dilaksanakeun dina kaayaan sepi, sanaos monitor tekanan darah éléktronik dioperasikeun leres, hasilna bakal henteu akurat.Sababaraha urang panting sanggeus latihan, ngarasa overworked katempo ngabalukarkeun laju keteg jajantung gancang sarta saraf simpatik bungah, dina waktos ieu, ngukur tekanan getih teu akurat.Jalma anu tensely dina prosés operasi, bakal mawa dampak halimunan .Anjeun kudu ngukur eta dina sepi, kaayaan emotionally stabil.

blood pressure machine
bp machine

3. Ngan ukur sakali hasilna

Sababaraha urang ukur ngukur tekanan darah sakali, mikir yén hasilna bisa dimeunangkeun sakali, tapi kadang gangguan faktor manusa bakal nyieun hasilna nyimpang écés ti nilai normal.Cara anu leres nyaéta ngukur sareng ngarékam tekanan darah sababaraha kali, ngaleungitkeun nilai-nilai anu panyimpangan ageung, sedengkeun nilai-nilai sanésna tiasa ditambah sareng dirata-rata pikeun ngartos tekanan darah anu langkung obyektif.Upami ngan ukur nyandak hiji tés salaku hasilna, ngan ukur nyumponan dampak faktor manusa, bakal ngalambatkeun kaputusan kaayaan éta.

4, Operasi non-standar monitor tekanan darah

Pangukuran bakal gaduh bédana ageung nalika ngagunakeun léngkah-léngkah anu henteu pas atanapi metode operasi anu salah.Saatos ngagaleuh monitor tekanan darah, anjeun kedah maca sacara rinci manual pikeun ngartos léngkah-léngkah operasi anu leres.Hasil anu dicandak kedah di handapeun premis metode anu leres sareng operasi anu leres sah.


waktos pos: Jun-24-2022